Petroleumsblå vægmaling

Blå og grøn er begge kendt for deres afslappende egenskaber, så hvad kunne være mere afslappende end en kombination af de to? Petroleumsblå er en sofistikeret farve, der spænder fra rige påfuglefarver til bløde og subtile nuancer, men uanset hvor du går på blågrønt-spektret, er du garanteret en indretning, der er både luksuriøs og afslappende. Se alle vores turkise og petroleumsfarvede malinger her.

En fantastisk måde at skabe spænding i dit interiør på, er ved at tilføje et stænk af levende farver. Hvis du leder efter en fed accentfarve at tilføje til dit hjem, så overvej petroleumsblå maling.

En blanding af blå og grøn, de petroleumsgrønne og -blå nuancer vil bringe beroligende og naturagtige vibes ind i dit rum. Petroleumsblå maling kan føles opløftende og lyst, på trods af at farven egentlig er mørk. En petroleumsblå farver vil helt sikkert blive omdrejningspunktet i et overvejende neutralt rum. En anden fordel ved de blågrønne farver er, at de kan se sammenhængende ud med mange forskellige farver, selv andre dristige toner, og det vil skabe et helt unikt rum. Hvis du overvejer at tilføje blågrønne farver til et værelse i dit hjem, er her fem måder at dekorere med denne dristige farve på.

Flere følelser og træk er repræsenteret af farven blågrøn. Det er en perfekt mulighed for områder, hvor hvile og fornyelse er påkrævet, da det symboliserer stabilitet, følelsesmæssig helbredelse og fred. Blågrøn er den ideelle nuance til at tilføje kraft og vitalitet til din stueindretning, da den også er forbundet med kreativitet, udvikling og foryngelse.

Blågrøn maling: Petroleumsblå, petroleumsgrøn, teal

At dekorere med blågrøn er en fabelagtig måde at bringe personlighed til dit interiør. Blågrønt, der sidder mellem grøn og blå, er en alsidig nuance, der passer godt sammen med en lang række andre farver og kan bruges i både moderne og traditionelle interiører.

En perfekt afbalanceret nuance, den er hverken for varm eller for kølig. Det vil skabe en overdådig cocoon-følelse om vinteren og en opløftende, næsten middelhavsinspireret indretning, når den bades i lys på solrige sommerdage

Almue Grøn maling er en grøn blå farve som er meget umættet og derfor fremstår som mat og støvet. Avalon har kolde undertoner og er en sikker vinder for dig som drømmer om et stilrent og dæmpet look.

Dyk ned i de forskellige versioner af blå-grønne, fra den blå-baserede til den grøn-baserede og fra mørk til endnu mørkere, for at finde den, der passer bedst til din smag. Lysere blågrønne toner føles meget hyggelige og drager konnotationer til engelske tidstypiske hjem, hvorimod marine-lignende teal er modige og moderne, men også helt hyggelige.

Med et spektrum, der strækker sig fra cyan toner til livlig turkis og dyb ocean blues, kan blågrøn bruges til at fremkalde en række forskellige stemninger og stilarter.

Tilføj blå-grønne accenter

Den første måde, du kan inkorporere blågrøn i dit rum, er ved at tilføje en fed accentvæg. At male en væg med blågrøn maling kan skabe et fokuspunkt i dit rum. Har du et rum i dit hjem som føles intetsigende eller er meget småt, tilføj da en accentvæg for at skabe lidt ekstra interesse. Når du designer dit rum, skal du også sørge for at holde møblerne langs en accentvæg på et minimum, da for mange møbler kan få et rum til at føles overvældende. De blågrønne toner er en god accentfarve, fordi den føles beroligende og luksuriøs, og den kan få et rum til at føles større.

Brug af blågrøn i et neutralt rum vil skabe liv. Men for at tilføje endnu mere dristighed, par da blågrøn med en anden fed farve. Der er en række farver, der går smukt sammen med petroleumsblå farver i boligindretningen. Blander du petroleumsblå med guld skaber du et dyrt og luksuriøst interiør. Guld kan indarbejdes i et rum gennem møbler eller hardware. En anden farve at blande med blågrøn er en lys pink nuance. Dette vil tilføje blødhed og komfort til et rum. Blanding af blå og blågrøn vil skabe en tropisk stemning i et rum og vil understrege den petroleumblås konnotationer med naturen.

Parisian Patina er en smuk og støvet grøn blå farve som skaber en blød men maskulin atmosfære.

Inkorporer colorblocking

Colorblocking med petroleumsblå kan få et rum til at se særligt tilsigtet og sammenhængende ud. Når du arbejder med colorblocking skaber du forskellige former med en farve, for at skabe et interessant element i din indretning. Dette kan gøres både med neutrale farver, men effekten bliver tydeligst når du anvender kraftige farver. Det kunne gøres på væggene, gennem geometriske møbler eller vises gennem forskellige mønstre. 

Når du udfylder et rum med colorblocking, er de farver, du vælger, særligt vigtige. En god tommelfingerregel er, at vælge et ulige antal af farver at arbejde med. Gerne to neutrale og en mere dristig variant. Hvis du vil have mere end én fed farve, kan du bruge en af petroleumsblås interessante komplementærfarver, som pink, guld eller blå. Flere farver kan bruges på én væg for at skabe colorblocking i et rum, hvilket vil tilføje en ekstra unik dynamik.

Blågrøn er en blanding af blå og grøn, der kan variere fra en lys, næsten turkis farve til en afdæmpet grøn skifer. Den kan se virkelig slående ud, når den kombineres med lys hvid, men fungerer også med blødere toner af creme, marineblå, pink og især guld og brun.

Denne petroleumsfarvet maling er for den modige indretningsentusiast! Glitch er en petroleumsblå maling som er super smuk i sig selv, men som med fordel kan kombineres med lyse nuancer for at give farven den plads som den fortjener.

Byt grå ud med blå-grøn

Prøv blågrøn som et alternativ til grå. Det fungerer på nogenlunde samme måde og tilføjer farve og personlighed til et rum, men med masser af finesse, så det er nemt at leve med. Nogle gange kan det være svært at determinere om en farve er turkis grøn eller blå. Dette er også tilfældet for farven Millenial Silver. Dog er én ting sikkert: maler du med en støvet grøn blå maling går du ikke helt galt i byen.

Vælg en nuance mod den skifergrønne ende af spektret for blot at tilføje et strejf af farve uden at overvælde skemaet. Eucalyptus Grey er en fin antik grøn maling, som fremstår ligeså grå som mintgrøn. Dette skaber en lækker underspillet og stilren atmosfære som er perfekt til minimalisten

Match farver til petroleumsblå maling

Da blågrønne spænder over farvespektret fra lyse turkise toner til luksuriøse cyan nuancer, varierer grundtonen fra grøn til blå, så overvej at vælge en blålig nuance i sydvendte rum og en grønnere blågrøn i et nordvendt rum, hvor den køligere lys vil understrege det blå i farven.

Blågrøn er en farve fuld af dybde og intriger, omtalt som en ‘bottom-of-the-lake nuance’ på grund af dens mørke toner og stadig relativt uudforsket kvalitet. Blågrøn er det, der giver den en luft af mystik. Det er også en farvenuance, der er bemærkelsesværdig nem at varme op eller køle ned med andre farver i dit værelse, hvilket gør den mere end velsmagende til alle årstider og til enhver boligindretningsstil.

Til en petroleumsblå stue eller et soveværelse, hvor du ønsker lidt dramatisk, brug en rig juvel-lignende tone såsom Walk me Home til at male en dramatisk væg. Walk me home er en smuk og dyb petroleumsgrøn farve maling som vil skabe et eksklusivt look hvor den anvendes. Denne nuance har en lille smule mere grøn i sig, sammenlignet med klassiske petroleumsblå farver, hvilket giver den en skøn varme.

Tilføj træmøbler og grønne print for at fremhæve accentfarvens forhold til den naturlige verden.

Vil du skabe et mere legende udtryk, overvej da at male tykke lodrette striber med en kølig nuance af petroleumsblå, sammensat med en varm grå. Dette fungerer særligt godt i en stue eller spisestue. For maksimal effekt skal du tage det stribede helt ned til gulvet, men hvis du har fodpaneler, så mal dem enten i samme grå nuance eller i hvid for en ren og kontrasterende finish.

Denne æstetik er blød og chik med en lidt middelhavsfølelse, så tilføj lyse træmøbler, fletdetaljer og bløde møbler i varme neutrale farver.

Match de overvejende blålige nuancer af blågrøn med ren hvide for et cool, klassisk look.

Sådan indretter du din stue med blågrøn maling

At finde farver, der passer til blågrøn, kan gøre forskellen mellem, om denne farve føles moderne og frisk eller lidt dateret. Blågrøn er en mørk og slående blanding mellem blå og grøn, der øjeblikkeligt kan skabe en følelse af afslappethed og harmoni i hjemmet.

Vægfarver i blå findes med et utal af forskellige undertoner. Vil du male en blå grøn væg er farven Sea Glass et oplagt valg. Farven er en smuk blanding mellem grøn og blå og er et glimrende alternativ til de helt klare blå farver på spektret.

Når du vælger idéer til blågrøn maling, er det vigtigt at tage højde for tonen, da dette kan have stor indflydelse på rummets udseende og følelse. Mens lyse blågrønne kan skabe en frisk, levende følelse, kan mørkere blågrønne med sort i dem skabe en mere humørfyldt, dramatisk følelse.

Idéer til indretning af petroleumsblå stuer – eller faktisk til ethvert rum – starter næsten altid med maling. Maling er en af ​​de mest ligetil og effektive måder, du kan opdatere et skema på. Men blågrøn, som enhver farve, findes ikke kun i én form.

Misty Teal er manges favorit, og det er ingen overraskelse. Den maskuline mørke petroleumsblå, eller teal som den også kaldes skaber et maskulint og æstetisk look. 

Det er altid værd at investere i en farveprøve, fordi det giver dig mulighed for at se, hvordan de ser ud i forskellige lys – blågrøn er en farve, der er kendt for at være multidimensionel. Endnu et aspekt af dens komplekse, forførende karakter. Når du beslutter dig for, hvilken blågrøn tone du skal bruge, skal du huske at tænke på belysning. I stærkt naturligt dagslys vil denne farve læne sig mere op ad grønt, mens det blå pigment under kunstigt lys vil være mere synligt om natten. Denne dybde af skygge vil skabe en vidunderlig, lun og hyggelig følelse selv i større rum, men brug den kun på én væg i mindre rum.

Bland den petroleumsblå- eller -grønne farve med lignende nuancer for at gøre det til en subtil baggrund, men hvis du vil have dine farven til at poppe og skille sig mere ud, bliver du nødt til at skabe kontrast – hvid er en af ​​de fejlsikre muligheder for at få blågrøn til at ‘poppe’.

Teal kan tage et helt nyt liv i en række forskellige rum. Med mørkere toner kan den skabe det mest stemningsfulde, afslappende og eftertænksomme rum. Med lysere accenter og toner som guld kan det skabe det mest energifyldte rum. Farven kan skifte problemfrit fra rigt, traditionelt design til levende, moderne design. 

Blågrøn og Grå 

Det sikreste valg når du maler med petroleumsblå maling, er at sammensætte den med grå. Den petroleumsblå farve vil trække sig tilbage med en blød grå farve på dine vægge, og den vil den mindske dramatikken. Men blågrønne og grå stueideer behøver ikke nødvendigvis at være sikre. Skab mere dramatik i din stue med en kombination af koksgrå og mørk blågrøn. Den samlede effekt vil føles forførende og meget poleret. For et meget sammenhængende look, kan du blande en sofistikeret grå med de petroleumsblå toner. Tilføjelse af sort vil også skabe en elegant følelse. Creme, beige og varme brune farver i et blågrønt rum vil bringe en varm og beroligende følelse og vil lade de petroleumsblå accenter komme til sin ret. En orange rustfarve kan også kombineres med petroleumsblå nuancer for at skabe en interessant dynamik.

Silver Thyme er en ekstremt lækker mørk blå grøn maling, der fremstår mat og støvet og vil skabe et naturligt og harmonisk look hvis du vælger den som grøn farve til din væg.

Som vi allerede har set, er blågrøn og grå en ideel farvesammensætning. Fortsæt dette farveskema fra dine vægge til dine hylder for at give dit hjem en iøjnefaldende makeover. Brug en lys blågrøn som Spring Frost sammen med en mørkegrå som Gun Powder, og mal over nøgne mursten og træ for en rå, industriel følelse. Hvis du har at gøre med en mørk-tonet blågrøn og koksgrå, kan de to farver skabe en vidunderlig lagdeling i et interiør, men kan også gøre omgivelserne mørkere. For at tilføje et lille visuelt relief kan du overveje at fremhæve rummet med dæmpet pink, koral eller sennep. Disse vil fremhæve den varmere undertone af blågrøn for et smagfuldt bud på den tropiske trend.

Vil du skabe en oase af ro og harmoni så skal du male dine vægge med blå grøn maling. Sage er en relativt umættet farve men dens sarte undertoner vil alligevel tilføje noget farve som vil skabe ro og dybde i dit hjem. Mange ønsker sig et grønt soveværelse, og med denne nuance er du sikret en rolig og harmonisk nattesøvn

Blågrøn og gul 

Hvis du vil tilføje et strejf af farve, så tænk på at bruge en okker eller sennepsfarvet maling, for en blågrøn og gul stue er en anden farveduo, der fungerer godt. Ligesom hvordan brug af messing eller forgyldte finish i et blågrønt skema tilføjer overdådighed og en sofistikeret forskel, gør det samme sig gældende for en blågrøn og sennepsgul stue. Med orange, der sidder overfor blå på farvehjulet, og grøn overfor pink, som en blanding af de to, er blågrøn en naturlig partner til begge nuancer, men ser også fantastisk ud med andre varme toner som gul og rød.

Hvis du vil tilføje lidt farve til et helt blågrønt skema, giver toner af okker og sennep en dynamisk kombination. Mens petroleumsblå nogle gange kan føles ret tung og rig, er det en fantastisk farve, der passer til gul og kan bringe lys og energi ind i rummet. Denne smukke maling i petroleumsgrøn er smuk og beundringsværdig. Fairytale er en meget mættet farve med lige del grøn og blå i sig hvilket skaber den karakteristiske petroleumsblå vægmaling.

Blågrøn og Rosa accenter

Rosa er en af ​​de mest behagelige partnere for blågrøn. Undgå at bruge skarp hvid med denne kombination. Når du vælger farver, der passer til pink og blågrøn, skal du i stedet vælge bløde og kridtagtige nuancer. Disse vil bidrage til at skabe et roligt og sofistikeret look. Hvis du vil tilføje lidt mere energi, så indfør små accenter af orange eller sennepsgul for at booste stemningen. Når man parrer blågrøn med andre farver, vil tyggegummi-pink skabe en tropisk palmestrand-stemning, hvorimod at blande blågrøn med lilla eller støvet pink vil fremkalde en mere sofistikeret 70’er-stemning. Hvis du leder efter farver til at kombinere med blågrøn, så overvej pink. Farven sidder modsat grøn på farvehjulet, og pink fungerer særligt godt til at balancere grønlige- og blå toner. Teal og pink er en vindende kombination, da farverne sidder så smukt sammen. 

Flaskegrøn maling skaber en helt særlig stemning i hjemmet. For nogle vil det virke overilet at male en væg med flaskegrøn maling, men er du til knald på farverne er denne smukke grønne nuance et must at få ind i din indretning! Double Jeopardy har kølige blå undertoner som får den stil at fremstå som en klar, ren og lækker grøn farve maling. Dette gør den perfekt hvis du eksempelvis vil male en grøn væg i stuen, da den tilføjer karakter og skiller sig ud.

Blågrøn og brun 

En tone ned fra sennep bringer dig til den jordiske mulighed for en blågrøn og brun stue. Brun er et betryggende sted at vende sig, hvis hvid føles for skarp, grå ikke efter din smag, og gul og sennep for pikant. Brun i en blågrøn stue fungerer som en neutral, en underspillet base og en dejlig akkompagnement til ethvert træmøbel. Sycamore Grove er en lækker og støvet blå-grøn farve maling som sagtens kan falde under kategorien petroleumsblå maling. Dens grønne og blå undertoner gør den særlig interessant da disse vil komme til syne, alt efter om de rammes af varmt eller koldt lys.

Mix og match dine blågrønne toner

Indretning i en enkelt nuance, eller med kølige toner som blå, kan nogle gange efterlade værelser kolde eller uden atmosfære. Hvis du tænker på et helt blågrønt rum, så overvej at bruge en variation af toner til at skabe lag af dybde.

Hvorfor vælge én nuance af blågrøn, når du kan mikse og matche for at skabe et sjovt og legende rum? Dette fungerer særligt godt i rum med skævt formede vægge og alkover, men der er ikke noget, der forhindrer dig i at prøve det i et klassisk rum! Vælg to eller tre komplementære nuancer, som Manic Mansion, Spring Frost og Seedling, og se dit hjem komme til live! Blå maling kommer i et hav af forskellige nuancer! En mørk petroleumsblå væg er et dramatisk men stilfuldt element i enhver indretning. Sammen med helt skarpe lyse nuancer kommer Manic Mansion virkelig til sin ret!

Hold det voksne udtryk med mørke træmøbler, sorte metalaccenter, moderne belysning og sofistikeret kunst.

Turkis grøn maling leder tankerne hen på en dejlig varm sommerdag, en lækker pool eller en smuk strand. Vælger du en relativt umættet turkis blå farve som denne Vizcaya vil du skabe et mat og blødt look.

Petroleumsgrøn maling skaber en helt særlig spændende stemning i dit hjem. Alt efter hvilket lys der rammer væggen som er malet med Evergreen vil de grønne eller blå undertoner blive tydeligere.

Blå-grøn og blå nuancer

Ligesom grøn er blå også det bedste partnerskab med blågrøn. Vælg en dybere blå tone for at give dybde til interiøret, og se, hvordan de to toner smelter ind i hinanden, mens de stadig holder sig. Blågrøn er en fantastisk farve, der passer til blå og giver rummet en vandig, udendørs effekt.

Der findes mange forskellige nuancer af blå. Pale Petrol er maling i petroleumsblå, som kan opleves som både dynamisk og harmonisk; de blå toner skaber ro og lethed, og de grønne toner leder tankerne hen på det naturlige og det jordnære.

Mix blågrøn med grønne nuancer

En af de mest oplagte farver, der går med blågrøn, er enhver nuance af grøn. Da farverne deler lignende billeder og farveværdier, passer næsten alle blågrønne farver med salviegrøn, skovgrøn, mosgrøn og mere. Plus, lagdelingen tillader en tredje skygge at dele plads i samme rum. Teal passer smukt sammen med chartreuse; en nuance, der kombinerer gul og grøn. At have fælles undertoner af grøn holder de to farver kongruente, men vil råde dig til at beholde den ene farve som den dominerende – den anden som en accent.

Irgrøn maling skaber en stilren og kølig følelse, og maler du dine vægge med Quiet Teal vil du skabe en oase af ro og harmoni som leder tankerne hen på en varm sommerdag ved sydens sol.

Støvet blå grøn maling skaber et roligt og harmonisk look. Shiny Armour består af lige dele blå og grøn, men den er så umættet at den fremstår som en smuk og blød grå grøn farve maling.

Blågrøn og brændte røde farver

Blandt de farver, der passer til rød, er den overraskende blågrøn. Og de to toner, når de kombineres, kan skabe en farveblok som ingen anden. Den eneste ulempe ved denne parring er, at det kunne se lidt for festligt og julet ud, men hvis du vælger de rigtige toner, vil du være i stand til at skabe et moderne look. Vælg rige røde lertoner og sæt dem sammen med blågrønne accenter. Køligheden i petroleumsblå er med til at blødgøre de varme undertoner i den røde lerede farve. Blågrøn og rød eller orange vil skabe en dynamisk balance i rummet. Jo mere mættet komplementærfarven er, jo mere syder det.

Påføring af blågrøn på alle vægge giver et stærkt designstatement, samtidig med at det tilføjer rødt til møbler og indretningsgenstande. For at opnå en velafbalanceret æstetik foreslår jeg, at du vælger mere substantielle elementer såsom gardiner eller en sofa i stedet for at sprede små accenter som puder. Ved at fremhæve større stykker er den overordnede effekt mere beroligende, da øjet drages af nogle få udvalgte væsentlige fokuspunkter i stedet for at blive overvældet af flere mindre detaljer.

En frisk blå grøn vægfarve kan give din bolig en helt unik karakter. Paradise City er nem at style da den passer sammen med mange forskellige farvegrupper, og så skaber den et hipt og moderne look.

Blågrøn, bordeaux og mørke farver

For et dybt, humørfyldt interiør skal du overveje blågrøn og bordeaux som en kombination. Disse er de ideelle toner til et rum som et soveværelse eller en læsesal, hvor miljøet skal være beroligende, beroligende og eftertænksom. Brug blågrøn sammen med nuancer af blomme og grøn i samme tone for at levere en dosis luksus.

Par blågrøn med sort og hvid

Hvis du planlægger at dekorere med sort og hvid, så kan blågrønne nuancer skabe en smuk kontrast. Brugt i deres rene form kan sort og hvid se skarp og flad ud, så de kan virkelig drage fordel af at blive tempereret af en anden farve, og blågrøn er den ideelle kandidat. Hvis alt andet fejler, er parring af hvid med blågrøn et sikkert bud, der aldrig kan gå galt. Et par dristigt blågrønt tilbehør eller endda tapet er perfekt til at tilføje et puds farve til et helt hvidt rum. For den bedste hvide maling til indvendige vægge, der føles varm, skal du vælge en hvid med en let gul undertone. Når du inkorporerer blågrøn og hvid i dit design, anbefaler jeg at anvende blågrøn som den primære malingsfarve på alle vægge. Den dybere tone fremkalder i sagens natur en følelse af ro. For at forbedre stemningen, introducer hvid til fodlister, lysninger og møbler, som vil tilføje friskhed. Brug hvid som en accent, og lad blågrøn være det centrale omdrejningspunkt, da dette vil skabe et stærkt design, der føles afbalanceret på samme tid.

Team Blågrøn med naturligt træ

Blågrønt fremtryller de smukke toner af hav og himmel og arbejder fabelagtigt med naturlige materialer og skiller sig smukt ud, når det sættes ved siden af ​​de honningfarvede og blonde toner af naturligt træ.

Mal Møbler I Blågrøn

For en legende tilgang til at dekorere med blågrøn, hvorfor så ikke male indersiden af ​​et skab eller spisekammer for en uventet farvepop? At male et glaseret skab i en fed nuance kan skabe en strålende kulisse til at vise porcelæn, da det vil give stykker mulighed for virkelig at poppe.

Brug Teal til at bringe energi til et køkken

Køkkener er rum, hvor vi bruger meget tid, så det giver mening, at de føles glade og opløftende, og blågrøn er en genial måde at opnå dette på. Ifølge eksperterne er blågrøn blevet en mere og mere populær som køkkenfarveidé, der giver et friskt bud på det klassiske blå køkken.

I køkkener ser vi ofte toner af blåt eller grønt blive brugt til at trække øjet til den midterste ø, men på det seneste har vi set en tendens til mere levende nuancer, der kommer igennem såsom nuancer af teal eller irgrøn. Tilføj træ- og sorte metalmøbler for at fremhæve den industrielle æstetik i dit blågrønne køkken med messing- eller kobberaccenter i hele rummet.