Guide: sådan får du et flottere smil

Uanset hvor heldig du er med dit tandsæt, kan du desværre ikke undgå, at de med tiden vil blive beskadiget. Hvis du oplever, at dine tænder bilver misfarvede og grumme, er der flere forskellige ting du kan gøre. Du kan blandt andet investere i tandblegning. Vil du vide mere? Så læs med herunder, hvor du får en guide til, hvordan du får et flottere smil og finere tænder. Læs med og bliv meget klogere på tandpleje!

Invester i den rette tandpasta

Hvis du ønsker at få et flottere smil, med fine, hvide tænder, er det vigtigt, at du har den rette tandpasta. Ja, du læste rigtigt! Mange tror, at den almindelige, billige tandpasta kan gøre tricket. Har man dog misfarvede og beskadige tænder, kan det være nødvendigt at skifte tandpasta. Ønsker du hvidere tænder, kan du eksempelvis investere i Colgate tandpastaen Expert White. Denne tandpasta er udviklet og fremstillet til at minimere misfarvning på tænderne og skabe et flottere smil. Du kan også vælge Zendium tandpastaen Mild Whitener. Denne tandpasta hjælper dig, der har sart tandkød, med at få hvidere tænder.

Husk mundskyl

Som barn har du garanteret set dine forældre bruge mundskyl. Måske har du selv forsøgt dig med mundskyl! Hvis du ønsker dig hvidere tænder, og et flottere smil, er det vigtigt, at du husker mundskyllen. En god mundskyld kan hjælpe dig med at slippe af med eksempelvis kaffepletter på tænderne. Når du bruger mundskyl, er det vigtigt, at du fortynder det med vand. Eksperter anbefaler, at du bruger mundskyl cirka to gange om dagen – gerne efter du har børstet dine tænder, så de er friske og nyrensede. Der findes et hav af gode mundskyld på markedet, så her er det bare med at finde den, der passer bedst til dine tænder!

Brug tandblegning

Gør hverken den rette tandpasta eller god mundskyl tricket, kan du forsøge dig med tandblegning. Her er det vigtigt, at du går langsomt til værks. Vælger du ikke den rette tandblegning, kan du skade dine tænder og dit tandkød. Eksperter anbefaler som udgangspunkt, at man bruger tandblegning med kul. Det lyder måske skørt, men tandblegning med kul hjælper med at fjerne eventuelle misfarvninger på dine tænder. Du påfører tandblegning med en almindelig tandbørste. Alt du skal gøre, er, at børste dine tænder, som du almindeligt gør – blot med tandblegningen i stedet for tandpasta. 

Professionel tandpleje

Ønsker du ikke at gøre forsøget selv, kan du få et flottere smil og hvidere tænder med professionel tandpleje. Her er der flere forskellige muligheder! Du kan blandt andet vælge at få lavet en professionel tandblegning eller en tandretning. Ønsker du professionel tandpleje i Jylland, kan du få et godt smil i Kolding. Her kan du vælge mellem en række forskellige behandlinger – herunder eksempelvis plastfyldning, tandblegning, tandretning og implantater. Vælg lige netop den behandling, der passer til dig!