Jeg har brugt den samme tandlæge i Vanløse i årevis

Og du kan med fordel finde en lignende løsning. Der er nemlig mange fordele ved at bruge den samme tandlæge i flere år, og der også mange grunde til, at du skal tage dig bedre af dine tænder – medmindre du selvfølgelig allerede er meget omhyggelig.

Dog er dette ikke tilfældet blandt gennemsnitsbefolkningen. Mange ser tandplejning som en ting, der skal overstås hver morgen og aften, fremfor at se det som noget, de gør for deres fremtids-selv, der kan leve et gladere liv uden tandproblemer. Og det er en skam.

Hvis du vil vide, hvordan du hjælper dit fremtids-selv med at leve et liv uden tandproblemer, så kan du blive klogere på, hvordan du bedste opnår dette – samt hvorfor du skal bruge den samme tandlæge hver gang.

Hold dig til én tandlæge

Det er måske de færreste, der skifter tandlæge fra gang til gang, men hvis du ofte skifter tandlæge, så bør du overveje at holde dig til den samme.

Personligt har jeg selv brugt den samme tandlæge i Vanløse i mange år, og derfor kender de mine tænder bedre end nogen anden – næsten bedre end jeg kender dem selv. Derfor har de altid kunne svare på mine spørgsmål, og jeg har altid fået svar baseret på mine tænder, fremfor baseret på generelle udsagn.

Hvis du oplever tandproblemer, kan du altså med fordel opsøge egen tandlæge, da de højest sandsynligt vil kunne hjælpe dig bedre end internettet kan.

Hvis dette ikke er muligt, så kan du dog altid besøge Tandlægeforeningen og se, om ikke de har svaret på dine spørgsmål, da de både fortæller om sygdomme og hvordan du bedste plejer dine tænder.

Undgå for meget sukker

Udover de basale ting som at huske og børste tænder og bruge tandtråd, så er der faktisk andre ting, som du også kan gøre, hvis du vil sikre dig selv den optimale tand- og mundhygiejne.

En ting, som der faktisk har stor effekt på dine tænder, er sukker, hvorfor du med fordel kan undgå for meget sukker.

Særligt i drikkevarer skader sukker dine tænder, fordi de alle rammes af væsken. Og der er faktisk rigtigt meget sukker i mange drikkevarer – i juice er der for eksempel mere sukker, end der er i sodavand, hvilket jo virker helt modsat af det, vi har lært.

Hvis ikke du helt vil afholde dig fra de sukkerholdige drikke, kan du dog også nøjes med at skulle efter med vand, hvilket hjælper en del.

Undlad at bruge mundskyl – det er ikke til raske mennesker

Modsat hvad mange tror, så er mundskyl faktisk ikke det mirakelmiddel, som mange har troet. Tandlægeforeningen har faktisk efter nærmere undersøgelse frarådet brugen af mundskyl, da det har en relativt lille effekt, og du risikerer at blive resistent, hvis du bruger det dagligt. Det betyder, at du får svære ved at bekæmpe infektioner i mundhulen og i nogle tilfælde også andre dele af kroppen.

I stedet er det bedre, at du blot børster dine tænder ekstra grundigt og husker at bruge tandtråd, da denne kombination fjerner alle madrester, hvilket i sidste ende er det, der giver beskidte tænder og dårlig ånde.

Desuden skal du faktisk kun bruge tandtråd mindst 2 gange om ugen, hvorfor det ikke er så omfattende, som mange tror.